Wie ben ik

monique-transparant1.png

Mijn naam is Monique Schrage, ik ben getrouwd en heb 3 dochters. Ik ben veel verhuisd in mijn leven, zowel binnen als buiten Nederland en daarbij heb ik met verschillende culturen kennisgemaakt (Europa, Afrika en Midden-Oosten). Uiterlijkheden, waarden en normen mogen verschillen, maar overal zijn mensen met dezelfde gevoelens en behoeften. Dat is herkenbaar en dat verbindt.

De kunst van het leven fascineert en inspireert mij; het kan meezitten, maar soms ook niet en dan is het heel prettig om vanuit veerkracht weer in een positieve stroom te kunnen komen. Steeds weer daagt het leven je uit om uit je comfortzone te stappen en al je talenten in te zetten.

'Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan.' - Confucius 

Overzicht van mijn opleidingen en activiteiten:

2009 - 2013: 4-jarige Opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach bij De Kleine Tiki (Assen/Breda).

2011: Cursussen Teken je Gesprek: 'Maak faalangst visueel' en 'Maak werkhouding visueel'.

2012: Individuele leerlingen begeleid op het Dr. Nassau College met de Teken je Gesprek methode, Assen.

2013: start Coachpraktijk in Arnhem.

2013 - 2015: lessen gemaakt en gegeven op het Montessori College Arnhem in het keuzevakprogramma, aan leerlingen 1e en 2e klas. Met behulp van creatieve opdrachten meer zelfinzicht verkrijgen, persoonlijk en in wisselwerking met de ander.

2015 - 2016: soortgelijke lessen gemaakt en gegeven op OBS De Kameleon in Beuningen aan 2 verschillende groepen van leerlingen, variërend in leeftijd van 7 – 11 jaar. Ook meditaties waren een vast onderdeel van deze lessen.

2016: Diploma Integrale Massage bij Positive Touch, landelijk op HBO niveau erkend door KTNO/BATC.

2017: Start praktijk Coaching en Massage. Supervisor voor de opleiding Integrale Massage bij Positive Touch - tot oktober 2018.

2018: Aanvullend diploma Holistische Massage bij Positive Touch.

2018: Diploma Medische Basiskennis, bij HvNA Beroepsopleiding Natuurgeneeskunde en Klassieke Homeopathie; erkend door Stichting Hoger Onderwijs Nederland, voldoet aan Plato eindtermen. 

Tenslotte, sinds 1999 heb ik een passie voor klei en zo nu en dan exposeer ik. Voor meer info zie mijn website


Mijn motto is:


                                                                      

Ken jezelf

Wat vind je wel of niet leuk? Waar krijg je wel of geen energie van? Wat zijn je verantwoordelijkheden en wat draag je op je schouders dat wellicht niet van jou is? Naarmate je jezelf beter kent en je meer bewust bent van wat iets of iemand met je doet, kun je keuzes maken die op dat moment voor jou passend zijn. Je weet dat wat jij denkt en vindt (van een ander) alleen maar iets zegt over jezelf en niet over de ander.

Omarm jezelf

Als je een passende keuze hebt gemaakt is het eenvoudig om je goed te voelen. Echter, als blijkt dat een keuze niet voor je werkt is het de kunst om toch blij te zijn met jezelf (dit kan soms even duren). Je leert van elke ervaring, mits je jezelf toestaat de gevoelens die daarbij horen ook toe te laten. Zo wordt je steeds meer een 'heel' mens.

Blijf bij jezelf

Dit betekent dat je in je kracht kunt staan; dat je trouw bent aan jezelf en aan je eigen gevoel. Op basis daarvan maak je je keuzes; je hebt zelf het stuur in handen en je kunt jouw grenzen aangeven. Je weet dat wat een ander zegt of vindt over jou, alleen maar iets zegt over die ander. En je kunt dat bij die ander laten.

         Ik ben aangesloten bij             

                               LNI logo.png

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier
Website laten maken door Modual.